lördag 25 juni 2011

torsdag 23 juni 2011

Hundar och broderat

I helgen som gick var Sandra ute och roade sig medan jag vaktade hundar och hästar och dessemellan broderade färdigt knutar.

söndag 12 juni 2011

Barnbarnet har tagit studenten

Det är så här det ska vara väl, stora cigarren  för att börja firandet.


I fredags var det dags. Hampus tog studenten. Här skålas det med gästerna. På bilden: min pappa, studenten själv och min storebror Mats.

torsdag 9 juni 2011

Sneak Peak- studentskylt

Nu när det är i sista minuten kommer idéerna farande. Sandra är på väg från Kristianstad och får fälla sista omdömet nu när inget går att ändra på. Tänker bara att skylten ska skäras nedtill och att de broderade bokstäverna får hänga lite fritt. Världens bästa Karlsson hänsyftar på Hampus bejublade Karlssonframförande i en skolmusikal för några år sedan.

onsdag 8 juni 2011

Studentfirande

Det drar ihop sig för barnbarnet Hampus att ta studenten. På fredag smäller det. Min dotter ska studenttransportera i den sk Lilla Blå och här kommer en bild
Fast det hade kanske varit roligare att få åka kring i detta vrak

All vår början bliver svår

Inte nog med att jag pysslade med kedjestygn i helgen. Jag plockade fram punchnålen och försökte mej på att skapa med den. Har tittat på Youtube och kollat lite i böcker och visst ser det enkelt ut. Men för att jag skulle få öglorna lagom tätt och få dem att stanna på plats krävdes stor koncentration.  Resultaten blev inte så lysande, fler provlappar kommer att behövas.

måndag 6 juni 2011

Mina stygn

Bestämde mej efter mycken tvekan att hänga med på Katarínas inbjudan att utforska stygnvärlden. Första alstret finns nu upplagt på bloggen Mina Stygn.
Jag har testat kedjestygn som var första uppgiften och har fått kämpa ganska duktigt för att få till en del varianter. Inte blev det så snyggt o jämnt, men det var roligt att testa och det finns ytterligare varianter kvar om jag blir sugen.