fredag 29 juli 2011

Hershey

I onsdags kom vi till Hershey. På kvällen var det registrering för quiltdagarna. Tyvärr är det mycket fotoförbud inne på mässan men några bilder från Hersheylodges (det är där mässan håller till) utsida blev det.

onsdag 27 juli 2011

Lite Lancasterbilder

Gårdagen tillbringade vi downtown Lancaster. Vi besökte inomhusmarknaden, Heritage Museum, och Quilt och Textilemuseum.Mycket trevligt att gå runt och titta på alla grönsaker, korvar, ostar, hantverk och allt annat. Kaffe och kaka fick det bli innan vi fortsatte till Heritage Museum.

Nästa stopp var Quilt and Textile Museum med en liten samling Amishquiltar med fantastisk handquiltning. Museet hade också en mycket fin shop, med ett fint urval av diverse hantverk, böcker och göra själv.tisdag 26 juli 2011

Amishland

Gårdagen ägnades åt en busstur runt Intercourse. Em mycket påläst guide som dessutom bor granne med Amishfamiljer.
Slutligen kom dessutom regnet som vi väntat på. Lite svalare i luften efter detta.
Täckt bro.
Amishskola


lördag 23 juli 2011

Shopping

Igår var det en tur på landet som gällde målet var fabricshopping. Vi började på Weavers Store Inc. Inte så mycket tyger utan mer lite av varje, kökstillbehör, kläder och trädgård. Men en liten påse med bra att ha lämnade affären tillsammans med mig.

Nästa stopp var Sauders. Vi hittade dit på småvägar för affären ligger mitt i ingenting. Oj, oj, oj mängder med tyger och en massa annat. En lite större kasse hade jag med mig därifrån.


Efter Sauders gav vi upp. Det blev inte Burkholders som planerat. Det var 40 grader varmt igår och hettan suger musten ur oss. På väg tillbaka till hotellet stannade vi i New Holland och åt en alldeles utmärkt lunch på Broswells.
Tillbaka på hotellet blev det som vanligt en lång stund i poolen för avkylning.

torsdag 21 juli 2011

Smoky

När vi kom hem från vår shoppingrunda stod en motorcykel på parkeringen och där satt Smoky. Han sänder en speciell hälsning till Helena och Ingmar.

Fabric Outlet och Jo-Annes

Gårdagen tillbringade vi på en fabric outlet utanför Lancater. Den stora behållningen därifrån var band/spetsar samt knappar. Har aldrig sett så mycket dekorband i mitt liv. Priserna från 35 cent yarden.
Efter detta återvände vi till Lancaster och Jo-Annes Fabrics. Samtliga quilttyger nedsatta med 2 dollar. Sorry, inga bilder.

Intercourse och Bird-in-Hand

Det blir inte någon riktig ordning på bilderna eftersom jag inte kommer ut  på nätet med min dator. Här kommer trots detta några bilder från Intercourse och Bird-in-Hand.


måndag 18 juli 2011

Här är vi nu - i Philly

Efter diverse "felkörningar" lyckades Viveka och jag komma till Philadelphia. Dagen idag har bestått av sightseeing per buss - hop on, hop of - suveränt. Här följer lite bilder